Komunikace přes internet

0 Comments

Určitě se shodneme na tom, že Facebook byl převratný v komunikaci přes internet. Zavedl toho hodně nového a stále tvoří inspiraci dalším komunikačním službám. Máte ale pojem také o jiných službách? Pojďme si rozebrat známé chatovací aplikace.

čas na mobilu

1.       Messenger: na prvním místě musí být určitě Mark Zuckerberg se svým Facebookem. Facebook se stal nejpoužívanější sociální sítí na světě. Každopádně nabízí funkci „messenger“, která může za hodně věcí v lidských životech. Jedná se o jednoduchý chat, který toho nabízí opravdu hodně. Kupa smajlíků, samolepek a mnoho dalších funkcí. Určitě mnozí z vás ocení třeba funkci hlasové zprávy. Taková zpráva dost šetří čas odesílateli. Bohužel ho ale prodlužuje příjemci. Což asi ovšem není úplně takový problém. Messenger pro android dokonce dost dobře dokáže upravovat fotky a přidávat na ně filtry. To se opravdu hodí pro lidi, co rádi fotí a svými fotkami se chlubí.

2.       Instagram: tato sociální síť byla dříve jen pro sdílení fotek. Aktuálně ale slouží i k chatování. Funkci chatu jsem bohužel na webové aplikaci nenašel. To je za mě velký mínus. Další mínus je určitě to, že aplikace bere až moc dat jen při jejím spuštění. Instagram začal být chatovací službou po tom, co ji odkoupil Facebook. Myslím si, že to určitě byl velice dobrý tah, ale je stále co vylepšovat.
ikony mobilu

3.       Telegram: tuto aplikaci zná málo lidí. Já se k této aplikaci dostal shodou náhod. Ke kontaktování uživatele zde potřebujete znát jeho přezdívku, nebo telefonní číslo. Jako nevýhodu bych bral to, že opět nešetří s mobilními daty. Není to ovšem tak hrozné jako u Instagramu. Velikou výhodou jsou samolepky. Ty si totiž může na službu přidat každý, pokud jeho obrázky splňují určitá kritéria (velikost, kvalitu a podobně). Je velikou škodou, že toto neumožňuje Messenger. Umožňuje také zpětnou úpravu zpráv, což je další výhoda nad messengerem.